1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. Witte bonen

Witte bonen

Door: gruisje

  • Engels, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Ingrediënten 2 personen


250 gram gedroogde witte bonen* 1 liter ater* 1 glas rode wijn* 1 ui* 2 teentjes knolfook* peper en zout* 500 gram aardappelen* 4 tomaten* peterselie*.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de bonen een dag in het water in de week. Kook ze dan in het weekwater met de rode wijn, gsnipperde ui, gesnipperde knoflook en zout en peper een uur. Schil ondertussen de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe ze een uurtje bij de witte bonen en kook nog een half uurtje. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes. Doe ze er de laatste 10 minuten bij in de pan. Bestrooi het gerecht met fijngehakte peterselie.

Serveertip

Serveer er een tomatensla bij en als vlees sauscijsjes



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gruisje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top