1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Turks fruit

Turks fruit

Door: ine61

  • Turks,
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Ingrediënten


Rasp van 1 citroen.sap van 1 sinasappel.250 gr suiker.8 blaadjes gelantine en 4 eetl .poedersuiker.In pannetje 1 1/2 dl. water doen citroenrasp ,suiker, sinasappelsap.ongeveer 30 min.zachtjes laten koken af en toe roeren.ondertussen in een kom de gelantine in koud water ongeveer 5 min weken goed uit knijpen en dan in de suikerstroop al roerende oplossen. in recht hoekige vorm[bijvoorbeeld een diepvries doos]schenken .IN de koelkast 24 uur op laten stijven.dan in blokjes van 2 1/2 cm.snijden
Boven diep bord poedersuiker zeven. blokjes turks fruit door de poedersuiker rollen In een goed afsluitend blik kunt u ze 1 maand bewaren



Ontdek meer:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ine61
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top