1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Aspic van bloemen en wilde groenten

Aspic van bloemen en wilde groenten

Door: annemariek

  • , Vegetarisch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-02-2002

Ingrediënten


? staaf agar-agar (plantaardig helder bindmiddel) / 2 dl water / 0,5 dl appel- of perendiksap /
sap van ? citroen / 25 gram wilde groenten (bijvoorbeeld weegbree, paardebloemblad, zuring, muur) /
10 gram bloemen (zoals madeliefjes, pinksterbloem, goudsbloem, paardebloem, ereprijs, vlierbloesem) / 1 takje munt.



Bij het kruidenartikel wil ik een paar recepten geven met wilde eetbare planten en bloemen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Los de agar-agar op in het water en laat 10 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de wilde groenten en munt in kleine stukjes en vermeng ze met de bloemen.
Bestrijk een schaaltje of puddingvorm met een beetje olie en strooi hier het groenten-bloemenmengsel in.
Doe het diksap en citroensap bij de agar-agar, even mengen en voorzichtig in het schaaltje gieten.Goed laten afkoelen, uit de vorm halen eventueel garneren.

Serveertip

Leuk als onderdeel van een salade of koud buffet, maar ook als voorafje en zelfs als toetje.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemariek
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top