Kip in sojasaus
- Chinees,
- 30-60 min.
Ingrediënten
1 verse kip van 1 kg.1 lente-ui of stukje prei.3 plakjes verse gember.pale medium dry sherry.2 dl.sojasaus.suiker.Benodigdheden
panVoorbereiding
Spoel de kip af en dep droog met keukenpapier.
Snijd de lente-ui in dunne reepjes.
Schil en snijd de gember in plakjes en vervolgens in reepjes en tot slot in stukjes.
Bereidingswijze
Doe in een pan,waar de kip net in past,2 dl.sojasaus,2 dl.water,8 eetlepels suiker,2 eetlepels sherry,lente-ui en de gember.
Breng dit aan de kook,leg de kip erin en breng weer aan de kook.
Zet het vuur laag en kook met het deksel op de pan 40 minuten.
Haal de kip uit de pan en laat even afkoelen alvorens te snijden.
Giet een deel van de saus erover en serveer de rest er apart bij.
Serveertip
TIP: De saus die overblijft kunt u in de diepvries bewaren en een volgende keer weer gebruiken.