Flynnie's Risotto

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 05-02-2002


Een lekkere, eenvoudige risotto met oesterzwammen, ham en tomaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen

- 2 kopjes risotto rijst
- 5 kopjes water
- 1 ui
- 150 g magere ham
- 250 g oesterzwammen
- 2 tomaten
- peper en zout
- half blokje bouillon voor rijst (Liebig)
- kerrypoeder
- knoflookpoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding


- Maak de oesterzwammen schoon met een borsteltje en trek ze in reepjes.

- Pel de tomaten.

- Snipper de ui.

- Snij de ham in blokjes.

Bereidingswijze


* Fruit de gesnipperde ui samen met de rijstkorrels tot de rijst glazig is. Voeg er dan de 5 kopjes water en het halve bouillonblokje aan toe en breng aan de kook. Roer af en toe in en indien nodig voeg je af en toe nog wat water bij tot de risotto gaar is. Zorg er wel voor dat al het water verdampt is!

* Bak ondertussen in een pan de oesterzwammen en de blokjes ham in een klein beetje olijfolie. Breng op smaak met peper, zout, knoflookpoeder en kerrypoeder. Voeg er op het laatste de tomaat aan toe en laat alles goed warm worden.

* Als de rijst ook gaar is, meng je die door het groenten-ham-mengsel.

Serveertip

Serveer eventueel met wat gemalen Parmezaan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten