2 middelgrote uien
1 teentje knoflook
olijfolie
2 tl chilipoeder
1 vers rode peper, van zaadlijsten ontdaan en in stukjes gesneden
1 tl djintan
(zee)zout en vers gemalen zwarte peper
500 gr rundergehakt
200 gr zongedroogde tomaten in olie (potje)
2 blikken hele tomaten, in stukjes snijden (hele tomaten uit blik zijn naar mijn mening iets lekkerder dan tomatenblokjes)
0,5 stokje kaneel
2 blikken rode kidney bonen, uitgelekt
Braadpan met deksel
mixer
Van de BBC gehaald
- Doe het deksel op de pan en laat dit een 1/2 uurtje sudderen.
- Voeg de uitgelekte kidneybonen erbij en laat alles even doorwarmen.
Dit gerecht komt beter tot zijn recht als het een dag van tevoren is klaargemaakt !
Met stokbrood en een groene salade en een grote klodder Bulgaarse yoghurt of guacamole.
Jamie
pwiggers 29-12-2018
Wanneer Smulweb een video maakt van een al wat ouder recept valt de voorbereiding weg. Daar moet Smulweb beter op letten. Daar heb ik de redactie al eens op gewezen. Jammer, want het is een goed recept.
Swimke 28-12-2018
Wil graag genuanceerd zijn Smulweb…
Prutswerk zo.
nicelifebert 02-04-2018
Niet lekker, veel werk weinig van dat wat ik verwachtte en dat schrijf ik niet snel. !
ArualB 30-03-2018
Nee, zo moeilijk is dat zeker niet. Maar erg handig is het ook niet.
hans3333 30-03-2018
zo moeilijk is dat toch niet met google?
https://www.jamiemagazine.nl/recepten/mexicaanse-chili-met-rundvlees.html