irish coffee taart
- Banket
- 30-60 min.
- Geplaatst op 05-02-2002
Bereidingswijze
1. Verkruimel de koekjes en roer de gesmolten boter erdoor. Verdeel het mengsel over de bodem van een springvorm (20 cm) Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel glad. Plaats de bodem 30 minuten in de koelkast.
2. Week de gelatine enkele minuten in ruim koud water tot de blaadjes soepel zijn. Los eerst de uitgeknepen gelatine in de hete koffie op en dan 50 g van de suiker.
3. Voeg de whisky toe en laat het mengsel afkoelen. Klop 11/2 dl slagroom met twee eetlepels suiker lobbig. Klop de MonChou met een mixer glad. Voeg de vla toe en klop tot het mengsel glad is.
4. Klop het koffie mengsel erdoor en laat het MonChou mengsel lobbig worden. Spatel de geslagen slagroom erdoor. Verdeel het mengsel over de taartbodem.
5. Laat de taart in de koelkast in ca. 3 uur opstijven. Verwijder de rand van de springvorm. Klop de rest van de
slagroom met 1 volle eetlepel suiker stijf
en spuit toeven op de taart.
6. Versier elke toef met een moccaboon of chocolaatje.
Laatste reacties
Gisteren deze taart voor een verjaardag gemaakt en hij was echt een groot succes, iedereen vond hem lekker!
ik heb deze taart zelfs in de caravan gemaakt. bij gebrek aan een springvorm in 2 schaaltjes gedaan. ging ook prima. smaakte ook heerlijk. gr Yvonne
Lijkt me ontzettend lekker en gezien de reacties moet dat wel. Neem hem graag mee.
Deze taart wil ik met de Kerst gaan maken, bedankt!
nou er is wel erg veel belangstelling voor, dat moet dus wel goed zijn. ik sluit me ook aan.dank je wel,.liefs ruth
bedankt voor de lekkere taart ik zal hem wel een keer maken wanneer weet ik nog niet groetjes van COBIE
Hallo, Aan de vele positieve reacties te zien, moet dit een overheerlijke taart zijn. Ik zal het recept dit weekend zeker uitproberen. Groetjes!
Heerlijke taart, op tot de laatste kruimel
Ga hem gauw eens proberen!!!!!!! dankjewel
Als je van koffie houd, mag je deze taart niet missen!!!