Witte wijn-roomsaus

  • Nederlands, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 05-02-2002

Een warme saus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 ui - gesnipperd, olijfolie, 2 tl mosterd, 2 dl slagroom, ruim 1 dl witte wijn, 3 el bloem, zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de ui in de olijfolie goudgeel. Fruit de mosterd heel even mee. Voeg 1 dl witte wijn toe. Laat dit aan de kook komen. Maak van de bloem met wat slagroom een papje, voeg nog een scheutje witte wijn toe, zodat het wat smeuiger wordt. Voeg de rest van de room bij het ui-wijnmengsel. Zodra dit weer kookt het bloempapje erbij doen. Zachtjes laten koken, totdat de saus goed gebonden is. Proef en voeg evt. nog wat wijn en/of zout toe.

Serveertip

Serveer warm bij gebakken ham, of groot varkensvlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten