1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Zuiveringszout
  5. Donkere Geglazuurde Chocoladetaart

Donkere Geglazuurde Chocoladetaart

  •  , Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten 8 personen


250 g boter
250 g pure chocolade, gebroken
2 el espresso oploskoffie, poeder of korrels
150 g zelfrijzend bakmeel
150 g bloem
60 g cacaopoeder
1/2 tl zuiveringszout
 550 g suiker
4 eieren
2 el olie
1,25 dl karnemelk

Glazuur
250 g goede pure chocolade, gehakt
1,25 dl room
160 g basterdsuiker



Een hele donker machtige chocoladetaart, lekker als toet, maar ook als banket bij een feestje

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

♣ Verwarm de oven voor op 160 'C. Vet een diepe ronde cakevorm van 22 cm in met gesmolten boter of olie.
Bekleed de bodem en wand met bakpapier en laat het minstens 2 cm boven de rand uitsteken.
♣ Roer de boter, chocolade en koffie met 2 dl heet water op laag vuur tot de boter en chocolade zijn opgelost en het mengsel glad is. Haal de pan van het vuur.
♣ Zeef bakpoeder en bloem, cacao en zuiveringszout in een grote kom. Roer de suiker erdoor en maak een kuiltje.
Voeg de eieren, olie en karnemelk toe en roer eerst de droge ingredienten en dan het gesmolten chocolademengsel er langzaam met een metalen lepel goed door.
♣Schep het mengsel in de vorm en bak het 1 uur en 40 min.
Test met een vleespen en bak de taart, als deze er niet schoon uitkomt, nog 5-10 min. Laat hem in de vorm afkoelen. Stort hem als hij helemaal koud is.
♣Laat voor het glazuur alle ingredienten in een pan op laag vuur smelten.
Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat het 4-5 min. sudderen. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Leg een rooster opeen bakplaat en zet de taart hierop. Schenk het glazuur er gelijkmatig op. Gameer de taart met chocoladesnippers

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toetjesdief


Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toetjesdief
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top