1. Home
  2. Recepten
  3. Saus
  4. chocolade crepes met chocolade saus

chocolade crepes met chocolade saus

Door: toetjesdief

  •  , Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten 8 personen


Voor 8-10 crepes
♣60 g bloem
♣1el cacaopoeder
♣2 eieren
♣2,5 dl melk
♣2 el basterdsuiker
♣3 sinaasappels

Saus
♣160 g goede pure chocolade, gehakt
♣2 dl room
♣125 g zure room of creme fraiche
♣75 g witte chocolade, geraspt
♣250 g bosbessen



1 groot chocolade festijn....laat je verleiden door ingredienten als; pure chocolade, witte chocolade en creme fraiche.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Zeef de bloem en cacao in een grote kom en maak een kuiltje. Klop geleidelijk de eieren, melk en suiker erdoor tot u een glad, klontvrij beslag hebt.
Doe het in een kan, dek die af met plasticfolie en laat hem 30 min.staan.
Snijd een plak van 1 cm van beide kanten van de sinaasappels.
Verwijder de schil in een ronddraaiende beweging en snijd net diep genoeg om ook het wit te verwijderen. Snijd het vruchtvlees in partjes tussen elke membraan.
Doe dit boven een kom en vang het sap op.
Doe de partjes met het sap in een kom.
Bedek ze met plasticfolie en zet ze in de koelkast.
2 Verhit een crepepan of koekenpan van 20 cm met anti-aanbaklaag op matig vuur en vet hem licht in met gesmolten boter.
Schenk 2-3 el crepebeslag in de pan en verdeel het gelijkmatig over de bodem.
Bak de crepc op matig vuur 1 minuut of tot de onderkant gaar is.
Draai de crepe om en bak de nadere kant.
Leg hem op een bord en bedek hem met een theedoek.
Herhaal dit met het resterende beslag; vet de pan in als dat nodig is.
Stapel de crepes op tussen vetvrij papier om aan elkaar plakken te voorkomen.
3 Laat voor de saus de sinaasappels uitlekken en bewaar het sap. Roer het sap met de chocolade en room in een pan op laag vuur tot de chocolade is gesmolten en het mengsel glad is.
4 Om de crepes af te maken, schept u 1 volle tl zure room of creme fraiche op een kwart van elke crepe. Bestrooi ze met geraspte witte chocolade.
Vouw de crepe dubbel en nog een keer dubbel. Leg twee crepes op elk bord. Schep warme saus over de crepes en serveer ze met partjes sinaasappel en bosbessen. U kunt de crepes en saus enkele uren van tevoren maken. Warm ze zachtjes op, vul ze en maak ze net voor het serveren af.









Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van toetjesdief
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top