Roergebakken kibbeling met broccoli.

  • Japans, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Kibbeling is 1 van mijn favoriete vis,als ik op de markt ben moet ik altijd even een portie kopen.Hier een recept voor kibbelingetjes op z'n Japans.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
250 g kibbeling,
200 g broccoliroosjes,
1 rode ui,
3 bosuitjes,
1 teen knoflook,
1 stukje verse gember van 1 cm,
4 eetlepels olijfolie,
3 eetlepels sherry,
2-3 eetlepels (Japanse) sojasaus,
2 eetlepels verse koriander.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wokpan,aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Verdeel de broccoliroosjes eventueel in kleinere roosjes. Pel de rode ui en snijd hem in dunne partjes. Snijd de bosuitjes in stukken van ca. 3 cm. Pel de knoflook en schil de gember en hak ze fijn
Verhit 2 eetlepels olie in een wok en schep de kibbeling erdoor. Verwarm de kibbeling al omscheppend ca. 2-3 minuten op hoog vuur. Schep de kibbeling in een schaal en houd de vis onder aluminiumfolie warm
Schenk weer 2 eetlepels olie in de wok. Fruit de knoflook en gember tot ze gaan geuren. Schep dan de broccoli, rode ui en bosui erdoor en roerbak ze ca. 4 minuten op hoog vuur. Schep de sherry en sojasaus erdoor en verwarm de groente nog ca. 2-3 minuten
Schep de kibbeling en koriander erdoor en warm het gerecht nog ca. 1 minuut door

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

flynnie avatar
flynnie 13-02-2002

Lijkt me een lekker receptje! Maar ik vraag me nu al zo lang af wat Kibbeling is! In Belgie kennen we dat woord volgens mij niet. Weet je misschien nog een andere naam? Groetjes Evelyne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten