1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Valentijnsdag: Vurige Rumbananen

Valentijnsdag: Vurige Rumbananen

Door: kerst_pasen_2

  • Internationaal, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten 6 personen


140 gr. bloem
6 stevige, rijpe bananen, geschild, in de lengte gehalveerd en in stukjes van 5 cm gesneden
80 gr. ongezouten boter
120 gr. bruine suiker
1,25 dl. bruine rum
vanille-ijs



Overgenomen van receptenweb.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor. Doe de bloem in een grote, ondiepe schaal en rol de stukjes banaan erdoor tot ze aan alle kanten licht bedekt zijn.

Laat de boter langzaam smelten in een grote, zware Koekenpan. Bak de bananen 1 minuut al roerend. Schep de bananen over in een ovenschaal, strooi de suiker erover en zet de schaal onder de grill tot de suiker bruin en hard wordt. Laat de suiker niet verbranden.

Haal de schaal uit de grill en doe de bananen weer over in de koekenpan. Giet de rum over de bananen. Zet de pan op een laag pitje en steek de rum direct aan met een lucifer. Laat het geheel koken tot de vlammen zijn uitgedoofd. Laat de rum-bananensaus dan nog 3-5 minuten koken tot ze dikker wordt. Schep de saus over het vanille-ijs; direct serveren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_2
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top