1. Home
  2. Recepten
  3. Joodse keuken
  4. Lamsbout
  5. Lamsbout met honing rozemarijn en tijm

Lamsbout met honing rozemarijn en tijm

Door: stille_smuller

  • Joods, Feestmaaltijd
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten 4 personen


Lamsbout met bot (gewicht ca. 1300 gram) - 8 aardappelen - 26 tenen knoflook - 1 takje rozemarijn - 1 takje tijm - boter - peper - zout - honing


Verder heb je nodig


Braadpan - braadslee (oven) - oven

Lamsbout met honing rozemarijn en tijm
Lamsbout met honing rozemarijn en tijm

Goddelijke lamsbout - erg eenvoudig - ideaal als je bij je gasten wilt zijn terwijl het lekkers 3 uur in de oven staat!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tenen knoflook pellen - aardappelen schillen, wassen en in vieren delen - takje tijm en takje rozemarijn klaarleggen - pot honing klaar

Bereidingswijze

Lamsbout dichtschroeien op heet vuur in braadpan (roomboter - eventueel half-half met olie) - lamsbout op ingevette braadslee leggen - tenen knoflook en aardappelen eromheen - ernaast of erop takje rozemarijn en takje tijm - 3 uur in oven op 120 - 130 ?C - elk half uur overgieten met braadvocht - na 1 1/2 uur insmeren met honing

Serveertip

Serveren met gestoofde stronkjes witlof (witlofstronkjes stoven in roomboter - als roomboter gesmolten klein beetje suiker toevoegen voor de witlofstronkjes in de pan gaan - 40 min zachtjes laten stoven - mogen geen weerstand meer bieden als je ze met een vork aanprikt) - aardappelkroketjes of aardappelpuree

Bron

Onbekend



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stille_smuller
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top