1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Courgette
  5. Courgette vichyssoise

Courgette vichyssoise

  • Mediterraan, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 courgette,
1 l kippenbouillon,
1 teentje knoflook,
boter of olijfolie,
1 blad laurier, ? koffielepel marjolein,
handvol blaadjes verse basilicum,
citroensap,
2 dl lichte room (kan vervangen worden door melk),
peper en zout,
enkele blaadjes basilicum om te garneren


Verder heb je nodig


Staafmixer of blender


Een heerlijk soepje dat zowel warm als koud kan gegeten worden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de courgettes maar schil ze niet. Verwijder de uiteinden en snijd de groente in niet te kleine stukken.

Bereidingswijze

Breng de bouillon aan de kook (indien bouillonblokje: oplossen in warm water).
Laat de boter/olijfolie verhitten in een flinke pan en fruit de courgettestukjes aan.
Voeg de knoflook toe en overgiet de groenten met de warme bouillon. Voeg hierbij het laurierblaadje, de marjolein en de fijngehakte basilicum, laat nog 30 tot 40 min. koken op een laag vuurtje.
Schep de meeste bouillon af en hou even apart.
Mix de soep en voeg puree terug bij de bouillon. Roer goed door en voeg voorzichtig de room bij de soep
Maak de soep af met citroensap, peper en zout.
Garneer met fijngesneden basilicum.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinev
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top