Sardine salade.

  • Internationaal, Salade
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-02-2002

Een maaltijdsalade met spagetti

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gram spagetti.
2 bouillontabletten.
2 blikjes sardines.
6 tomaten.
2 groene paprika's.
400 gram jon belegen kaas.
2 eetlepels sardineolie.
2 eetlepels wijnazijn.
1 teentje knoflook.
zout, peper en oregano.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Breek de spagetti in kleine stukjes en kook deze ruim in water waaraan de bouillontabletten zijn toegevoegd gaar.
Giet de spagetti af, spoel ze opeen vergiet onder de koude kraan en laat ze goed uitlekken.
Laat de sardines uitlekken, maar bewaar de olie.
Snijd de sardines in kleine stukjes.
Ontvel de tomaten, halveer ze en verwijder het zaad en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Ontdoe de paprika's van zaad en zaadlijsten en was ze.
Snijd de paprika's en de kaas in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Maak een sausje van sardineolie, wijnazijn, zout, peper, zout, uitgeperste knoflook en oregano.
Vermeng alle ingredienten goed door elkaar en voeg eventueel nog wat olie toe.

Serveertip

Lekker met warm kruidenstokbrood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten