Pasta met broccoli en ansjovis

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Makkelijke hoofdmaaltijd uit het 3e boek van Jamie Oliver. Hij weet met simpele dingen toch altijd weer te verrassen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote stronken broccoli
2 teentjes knoflook, gehakt
8 ansjovisfilets
1 rode pepers, fijngesneden
4 flinke klonten boter
400 gram pasta, bijv. fussilli of penne
zout
peper
100 gram geraspte oude kaas of parmezaan
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 581,11 kcal
Koolhydraten 73,58 g
Eiwitten 26,10 g
Vetten 18,83 g

Bereidingswijze

Snijd de roosjes van de broccoli af en snijd de steel in schijfjes. Doe de steelschijfjes samen met de knoflook, in stukjes gesneden ansjovis, peper en 2 klonten boter in een pan.
Doe er een deksel op en laat 8-10 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de pasta gaar in 8-10 minuten, doe er na 4-6 minuten de broccoliroosjes bij. Laat de pasta en broccoli uitlekken en schep het mengsel uit de andere pan erdoorheen.
Doe de rest van de boter erbij en de parmezaanse kaas.
Meng alles goed door en eet smakelijk !

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petrap34 avatar
petrap34

Doorsturen

Home Recepten