1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Ceasar Salad

Ceasar Salad

  • Frans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-02-2002

Ingrediënten 2 personen


Krop Romaine sla
blikje ansjovisfilets
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
2 sneetjes witbrood
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 theelepel mosterd
6 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
1 el rode wijnazijn
zout
peper



Simpele salade die heerlijk is als voorgerecht of als bijgerecht bij de Gamba's en Aardappelomelet, ook op mijn pagina

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het brood in kleine blokjes, besprenkel met olijfolie, knoflook, zout en peper en bak ze in een koekenpan tot ze knapperig zijn.
Meng voor de dressing de olijfolie met het citroensap, azijn, mosterd, zout, peper en de olie uit het blikje ansjovisfilets met elkaar. Snijd 3 ansjovisfilets in kleine stukjes en meng deze door de dressing.
Breek de slabladeren in grove stukken, giet de dressing en de kaas erover en garneer met de overige ansjovisfilets en de croutons.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34


Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van petrap34
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top