1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Spruitjes
  6. Stoofschotel met spruitjes

Stoofschotel met spruitjes

Door: margrietwilma

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 03-02-2002

Ingrediënten 4 personen


600 - 750 gr. rundvlees in plakken van een 1/2 cm. dik.
4 eetl. olie
zout
peper
2 theel. donkerbruine basterdsuitker
2 eetl. bloem
1 flesje oud bruin.
2 1/2 dl vleesboullion van een tablet
2 blaatjes laurier
1 stukje pijpkaneel
3 takjes tijm
750 gr spruitjes



Weer eens wat anders.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak het vlees in gedeeltes in de hete olie rondom bruin, bestrooi met zout en peper.
Leg het vlees terug in de pan en strooi de basterdsuiker en de bloem erover en schep alles goed om.
Verwarm het bier en de bouillon en schenk dit bij het vlees.
Voeg de laurier, pijpkaneel en de tijm toe en stoof het vlees gaar.
Maak intussen de spruiten schoon en stoof deze de laatste 12-15 min. mee met het vlees.

Serveertip

Serveer met aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margrietwilma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top