1. Home
  2. Recepten
  3. Oostenrijkse keuken
  4. Apfelstrudel
  5. apfelstrudel

apfelstrudel

Door: josianenijssen

  • Oostenrijks, Tussendoortje
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2002

Ingrediënten 6 personen


300gr bloem,- mespuntje zout,- 1 el olie,- 1 ei,- water.
voor de vulling: 90 gr zachte kruimels van bruinbrood,- 100 gr boter,- 750 gr moesappels (na het schillen gewogen),- 90 gr bruine suiker,- 100 gr rozijnen,- 100 gr gehakte, geblancheerde amandelen,- 2 thl kaneel,- 100 gr gemengde citroen-en sinaasappelschil.
voor de garnering:60 gr poedersuiker en schijfjes appel.


Verder heb je nodig


Koekepan en bakplaat


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven: vrij heet, 225?, gas stand 6-7, daarna vrij warm tot warm 185? gas stand 4, plaats de bakplaat in 't midden van de oven

Bereidingswijze

Zeef de bloem met het zout, voeg de olie en het losgeklopte ei toe en bind het deeg met water, laat het 30 min. op een koele plaats rusten.
bak intussen de broodkruimels in 45 gr boter, schil de appels en snij deze in filterdunne plakjes.
leg het deeg op het aanrecht en rol het uit; vouw het op en rol het opnieuw uit, herhaal dit tot je het deeg heel dun kunt uitrollen.
bestrijk het deeg met wat gesmolten boter, leg alle ingredienten voor de vulling erop, vouw de uiteinden naar binnen, zodat de vulling er niet uit kan vallen en rol het deeg op.
leg de rol op de bakplaat, eventueel in de vorm van een hoefijzer en bestrijk het deeg met de rest van de boter.
bak de rol mooi goudbruin, draai na 25 min de warmtebron lager.

Serveertip

Snij de rol in stukken en bestrooi deze met poedersuiker, geef het gebak warm of koud, gegarneerd met schijfjes appel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top