Tagliatelle bolognese

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-02-2002
  • Tagliatelle bolognese

    Tagliatelle bolognese

    Tagliatelle bolognese

ik heb al meerdere bologneserecepten geprobeerd op zoek naar het recept. Dit is echt het ultieme recept voor pasta met bolognesesaus!!!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 el olijfolie; 125 gr ontbijtspek (fijngesneden); 1 ui (fijngesneden); 2 uitgeperste teentjes knoflook; 1 fijngesneden wortel; 1 fijngesneden stengel bleekselderij; 400 gr rundergehakt; 1 klein blikje tomatenpuree; zout; peper; 2 dl rode wijn; 1 blik tomatenblokjes (400 gr); 2 dl vleesbouillon (tablet); 2 el fijngesneden oregano of marjolein; 400 gr tagliatelle
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Olijfolie verhitten en ontbijtspek in ca. 7 min. goudbruin bakken. Ui, knoflook, wortel en bleekselderij ca. 5 min. meebakken. Gehakt toevoegen, in 5- 10 min. rul bakken en bestrooien met zout en peper. Tomatenpuree toevoegen en enkele min. meebakken.
Wijn tovoegen, aan de kook brengen en wijn op middelhoog vuur laten verdampen.
Tomaatblokjes, bouillon en oregano toevoegen en saus op zacht vuur ca. 2 uur laten pruttelen, tot meeste vocht is verdampt en saus een donkere kleur heeft. Saus op smaak brengen met zout en peper. Tagliatelle beetgaar koken in ruim water met zout, afgieten en serveren met de saus.

Serveertip

Evt. kun je op het laatst nog wat room toevoegen aan de saus. Lekker met een tomatensalade

Laatste reacties

hilko1958 avatar
hilko1958 24-01-2015

moet je die van REVE51 eens proberen!

MarjaCoors avatar
MarjaCoors 04-01-2015

Zojuist deze Tagliatelle bolognese gegeten en gesmuld! Precies volgens dit recept bereid en de bolognese ongeveer 2 uur laten pruttelen tot het een compact geheel was..... nog een paar lepels room toegevoegd en een komkommersalade erbij gemaakt. Voor herhaling vatbaar! Dank!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten