Souvlaki

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2002
  • Souvlaki

    Souvlaki

    Souvlaki

grieks vlees op spiesjes, zoals gegeten op de boot naar Zakinthos .. erg snel als de voorbereiding gedaan is. (koud ook prima te eten trouwens)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram varkensvlees (hamlappen of iets dergelijks), 1 zakje Gyroskruiden (kan ook thijm, oregano, klein beetje rozemarijn nemen), zout, olijfolie, (gedroogde) thijm, sate-stokjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 183,56 kcal
Koolhydraten 2,77 g
Eiwitten 28,38 g
Vetten 6,33 g

Voorbereiding

snijd het vlees in kleine, even grote stukjes
kruid het vlees en laat 20 min staan
rijg het vlees dan aan de stokjes, zodat de dikte van het vlees over het hele stokje ongeveer gelijk is

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in een koekenpan en bak het vlees aan de stokjes in 3 min gaar (1.5 min per kant). Strooi daarna zout en thijm over de stokjes.

Serveertip

serveer met Tzatziki, stokbrood, salade (Choriatiki), en eventueel wat andere Griekse gerechten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

cootje7 avatar
cootje7 19-01-2003

Jawel, dit was erg lekker en erg snel klaar inderdaad! Dit gaat zeker vaker op tafel komen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten