Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Griekse keuken
  5. Souvlaki
  6. Souvlaki

Souvlaki

Door: skogafoss

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-02-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram varkensvlees (hamlappen of iets dergelijks), 1 zakje Gyroskruiden (kan ook thijm, oregano, klein beetje rozemarijn nemen), zout, olijfolie, (gedroogde) thijm, sate-stokjes


Souvlaki
Souvlaki

Grieks vlees op spiesjes, zoals gegeten op de boot naar Zakinthos .. erg snel als de voorbereiding gedaan is. (koud ook prima te eten trouwens)

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in kleine, even grote stukjes
kruid het vlees en laat 20 min staan
rijg het vlees dan aan de stokjes, zodat de dikte van het vlees over het hele stokje ongeveer gelijk is

Bereidingswijze

Doe een scheutje olie in een Koekenpan en bak het vlees aan de stokjes in 3 min gaar (1.5 min per kant). Strooi daarna zout en thijm over de stokjes.

Serveertip

Serveer met Tzatziki, stokbrood, salade (Choriatiki), en eventueel wat andere Griekse gerechten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van skogafoss
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top