1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Chinese keuken
  5. kleefrijst met kip, chinese paddestoelen en bamboerepen

kleefrijst met kip, chinese paddestoelen en bamboerepen

Door: janice.tsang

  • Chinees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2002

Ingrediënten 4 personen


1 pond kipfilet;
olijfolie of ander soort olie;
150 g gedroogde chinese paddestoelen;
1 blikje bamboerepen;
2 sjalotten en gesnipperd;
1 theelepel gemberpoeder;
1 theelepel five spiced powder;
1 eetlepel sojabonenpasta (mincie/taotjo);
5 eetlepels bruine suiker;
3 eetlepels oestersaus;
5 eetlepels sesamolie;
1 theelepel aardappelzetmeel of maizena;
zout naar smaak.



Ontdek meer:

Voorbereiding

De kip in repen snijden.
De paddestoelen weken in heet water weken (ongeveer 20 minuten) en dan in repen snijden.
De bamboerepen uit laten lekken.

Bereidingswijze

De kip marineren in de sesamolie, five spiced powder, suiker, sojabonenpasta,gemberpoeder en ongeveer 30 minuten laten staan.
Olie in de wok verhitten. De sjalotjes lichtbruin bakken en dan het vlees toevoegen. Dit alles roerbakken.
De paddestoelen en de bamboerepen toevoegen.
Dit even roerbakken en dan ongeveer 20 minuten laten sudderen.
De oestersaus en eventueel (naar smaak) wat zout toevoegen. Om de saus te binden, de aardappelzetmeel of maizena in wat water oplossen en toevoegen. Even door laten sudderen en klaar.

De kleefrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar koken.

Serveertip

Wat fijngesneden bosuitjes over de kip strooien en serveren met kleefrijst. Dit hoort warm gegeten te worden.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van janice.tsang
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top