1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Russische keuken
  5. Sirniki

Sirniki

  • Russisch, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-02-2002

Ingrediënten 5 personen


* 900 gram verse korrelkaas( Huttenkase)
* 180 gram bloem
* 6 eierdooiers
* 3 eetlepels suiker
* 1/4 theelepel zout
* boter om in te bakken
* poedersuiker
* zure room
* aardbeienjam


Verder heb je nodig



Keukenmachine.


Russische fris-zoete kaaspannekoekjes. In veel recepten als nagerecht aangeduid, maar heb ze zelf in Rusland ook als ontbijt gekregen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Doe de kaas in een zeef of vergiet en druk er het overtollige vocht uit.
Dan de kaas, bloem, dooiers, suiker en zout in de keukenmachine pulseren totdat zich een deeg vormt.
Maak van het deeg een rol van 8 cm.doorsnede.
In plasticfolie verpakken en in de koelkast minstens twee uur op laten stijven.
In een koekenpan de boter laten smelten en het deeg in plakken van 2,5 cm. snijden.
De plakken rondom bruin bakken.
De hoeveelheid deeg geeft 10 sirniki.

Serveertip


Warm serveren met de poedersuiker, zure room en aardbeienjam.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jurgina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top