Paastulband

  • Nederlands, Ontbijt
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-02-2002

Ontbijtgerecht ca. 20 plakken

Bron: Allerhande 4-2001

Deel dit recept

Ingrediënten
1 sinaasappel, 100 gr gewelde abrikozen, 125 gr rozijnen, 50 gr pijnboompitten, 2 takjes rozemarijn, 1 pak witbroodmix, 2 el witte basterdsuiker, 1 tl gemalen kardemomfruit, 3 el olijfolie, 25 gr roomboter, poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
1 tulbandvorm inh. ca 1.5 liter, ? el olie om in te vetten, mixer met deeghaken, aluminiumfolie

Bereidingswijze

Sinaasappel goed schoon boenen en de schil er boven een kom af raspen. Sinaasappel uitpersen. Abrikozen in stukjes knippen. In pan sinaasappelsap met 1 dl water, rozijnen en abrikozen aan de kook brengen en ca. 10 minuten zachtjes verwarmen en het vocht laten verdampen. Ca. 5 minuten af laten koelen. In droge koekenpan pijnboompitten goudbruin roosteren. Op bordje laten afkoelen. Rozemarijnnaaldjes van takjes rissen en fijnhakken.

Tulbandvorm dun invetten. In kom broodmix, rozemarijn, sinaasappelrasp, suiker en kardemom door elkaar mengen. Met mixer olie en 3 dl handwarm water erdoor mengen. Blijven mengen tot een soepel en elastisch deeg ontstaat. Rozijnenmengsel erdoor mengen. Deeg tot worst vormen en in tulbandvorm leggen. Afdekken met aluminiumfolie en deeg op een warme plaats ca. 30 minuten laten rijzen.

Intussen oven voorverwarmen op 200 graden C/gas stand 4 Brood (met aluminiumfolie erop) in het midden van de oven ca. 20 minuten bakken. Folie eraf halen en brood in nog ca. 10 minuten goudbruin en gaar bakken. Uit de oven nemen en 5 minuten in de vorm laten afkoelen. Grote schaal op de vorm legen, samen keren en brood uit de vorm laten glijden. Bestrijken met boter. Royaal bestrooien met poedersuiker. Volledig laten afkoelen en voor het ontbijt opnieuw met poedersuiker bestrooien.

Bron

Allerhande (AH)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten