Bron Allerhande 4 ? 2001
Voorgerecht 4 personen.
Bereidingstijd 30 minuten
Abrikozen in reepjes snijden. Radijsjes schoonmaken, wassen en droogdeppen met keukenpapier. In dunne plakjes snijden. In kom azijn, 3 el olie, zout en peper door elkaar roeren. Radijs erdoor scheppen en ca. 20 minuten laten trekken.
Intussen in droge koekenpan pijnboompitten licht goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Boven kom sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees en partjes tussen vliesjes uitsnijden. Opgevangen sap door radijs roeren. Radijs, abrikozen en sinaasappelpartjes door elkaar roeren. Salade over vier borden verdelen. In pannetje olie verhiten. Plakjes knoflook snel licht goudbruin bakken. Knoflook en pijnboompitten over salade verdelen.
Allerhande (AH)