1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Tiramisu
  6. Tiramisu op z'n Texels

Tiramisu op z'n Texels

Door: snarfie

  • Multi-cultureel, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2002

Ingrediënten 6 personen


5 eieren,57 gram suiker, 500 gram mascarpone,1kleine Hoornderring (Texels produkt die lijkt op gevulde speculaas), 100cc Jutter ( Texels produkt..sterke drank een soort kruidenbitter...errg lekker)mag ook vermengd worden met zeer sterke koffie, 1 eetlepel cacao.


Verder heb je nodig


Garde/mixer, koffiezetapparaat, koelkast,hoge vorm waar de tiramisu in kan, zeefje.


Een heeeerlijk nagerecht met typische Texelse produkten. Veel calorietjes en het "vult" aardig.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de vorm alvast koud,en zet de sterke koffie.

Bereidingswijze

Splits de eieren, sla de eigelen met de suiker tot ze blank gekleurd zien. Voeg schepje voor schepje de mascarpone toe en meng voorzichtig. Sla de eiwitten stijf en spatel die voorzichtig door de massa. Prak de Hoornder Ring fijn en meng hier de Jutter door( of mengsel Jutter/koffie). Bedek de bodem van de vorm met het mengsel Hoornderring/Jutter. Breng een laagje mascarponemengsel van 2 a 3 cm aan en bedek die weer met Hoornderring enzenz. totdat de schaal gevuld is. Dek de schaal af en laat het minstens drie uur in de koelkast staan.

Serveertip

Bestrooi voor het serveren met een laagje cacao ( door een zeefje).



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van snarfie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top