Urker tongetjes

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-02-2002

Dit origineel Urker recept (in dialect) heb ik gekregen van 'klaasb'.
Commentaar van een andere Urker: "As je je vis bakken in een 'volautomatische thermostatisch geregelde frituurpan' durf ik niet maar te spreken van een authentiek Urker recept. Oh ja, vergeet de plakreest mit botter in sukker niet bij de vis."

Deel dit recept

Ingrediënten
tongetjes, zout, olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
spinne

Bereidingswijze

Je maken wat tongetjes skoon, in daor doen je wat zout overeene.
Dan zet je de spinne an (das een driepoot waor gas eut komt) in daor zet je een panne mit eulie op.
Controlier of de eulie iet genoeg is, duur 'r ff een raggel in te deponieren.

Zodra de eulie iet genoeg is, laot je wat van de tongetjes zinken in de iete eulie. Zodra ze naor boven koemen dreven, aol je ze er eut, in eet je ze op.

Laatste reacties

devilwoman avatar
devilwoman 06-03-2002

meegenomen. lijkt me erg lekker! Groetjes Anne

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten