1. Home
  2. Recepten
  3. Japanse keuken
  4. Teriyaki.

Teriyaki.

Door: san32

  • Japans,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 31-01-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gram zeevis in dunne reepjes,1 dl Japanse sojasaus,1 dl sake(alcoholische drank gebrouwen uit rijst).


Verder heb je nodig


Spiesjes.


Voor deze Japanse specialiteit zijn alle fijne soorten zeevis te gebruiken.Probeer eens filet van schol,tong of zalm.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de sojasaus en sake samen op een laag vuur aan de kook tot 1 dl over is.Rijg de vis in kleine stukjes aan pennen.Rooster de vis,deze voordurend met saus bestrijken,tot zich een knapperige,donkerbruine korst heeft gevormd.De vis meteen opdienen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van san32
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top