knakworst broccoli quiche

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-01-2002

Lekkere quiche en makkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 stronken broccoli,
5 eieren,
1 zakje geraspte kaas,
250 ml creme fraiche,
1 blikje cocktailworstjes,
diepvriespakje kant en klaar quiche-deeg of bladerdeeg van koopmans. (je kunt ook zelf een quichedeegje maken met bloem, boter en ei).
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
beslagkom,
mes,
ovenschaal

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de broccoli in zeer kleine roosjes. Ontdooi het diepvries-quichedeeg of bladerdeeg (je moet zelf even schatten hoeveel je nodig hebt om je ovenschaal te bekleden).

Bereidingswijze

Kook de broccoliroosjes ongeveer 5-10 minuten. Giet goed af.
Klop de eieren los in de beslagkom, met de 4/5 deel van de kaas, de creme fraiche en peper en zout en eventueel wat provencaalse kruiden. snijdt de cocktailworstjes door midden. Voeg de worstjes en de broccoli toe aan het eiermengsel en roer het door.
Bekleed de ingevette ovenschaal met het quiche- of bladerdeeg. Doe het eimengsel in de ovenschaal en strooi het restant van de kaas eroverheen.
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de quiche voor ongeveer 40 minuten. De bovenkant moet bruinig zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

EllenTI avatar
EllenTI 21-03-2013

Ik heb zelf nog een teentje knoflook toegevoegd, maar wat hebben we er van genoten! De kinderen hebben ook hun vingers erbij afgelikt, zo lekker. Voor herhaling vatbaar dus!

ovensmulsels avatar
ovensmulsels 02-02-2002

Ik heb je recept meegenomen naar m'n pagina met ovengerechten Groetjes Irene

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten