1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Tomatensoep
  5. Mexicaanse tomatensoep

Mexicaanse tomatensoep

Door: mathy48

  • Mexicaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kilo tomaten, 1 grote ui, enkele takjes peterselie en basilicum, 1 blikje mais, 2 eetl. olie, mespuntje suiker, 1-2 theel. chilipoeder, halve liter kippebouillon, 150 gr kippegehakt, 1 ei, 2 eetl. paneermeel, peper en zout, nootmuskaat, 75 gr snelkookrijst, 1 eetl. maizena, 1/2 dl slagroom.


Verder heb je nodig


Roerzeef


Met wat stokbrood een heerlijke lunch

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de tomaten en snijd ze in kleine stukken. Snipper de ui, was de kruiden, sla ze ( in de slacentrifuge) droog en haal de blaadjes van de steeltjes. Hak de stelen en blaadjes apart fijn. Laat de mais uitlekken. Vermeng het gehakt met het ei, de paneermeel, peper, zout en nootmuskaat. Maak er kleine balletjes van.Kook ze met de rijst in 10 min in de bouillon gaar.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan en fruit hierin de ui met de kruidenstelen, suiker en chilipoeder ca 2 min. Voeg de tomaten toe en breng ze al roerend aan de kook. Laat de tomaten 5 min zachtjes koken. Zeef de tomaten boven de pan met boillon, voeg de mais toe en breng de bouillon aan de kook. Roer de maizena met de room tot een papje en roer dit door de soep totdat deze gebonden is. Breng op smaak met peper en zout en evt chilipoeder. Strooi de fijngehakte kruiden over de soep.

Serveertip

De lekkerste tomaten voor deze soep zijn de zgn Pomodori's ofwel Italiaanse tomaten.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathy48
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top