1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco

Ossobuco

Door: verantwoord

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2002

Ingrediënten 4 personen


Hoofdgerecht voor 4 personen.

4 kalfsschenkels van ca 250 gram elk,
60 gram boter, of half boter en half olijfolie,
1 ? dl droge witte wijn,
1 ? dl runderbouillon,
1 ? blik tomatenblokjes,
4 eetlepels gehakte peterselie,
2 gehakte tenen knoflook,
rasp van een ? citroen,
zout en peper.



De klassieker uit de italiaanse keuken. Het betekent letterlijk bot met gat erin het kenmerk van ( kalfs ) schenkels.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de schenkels met zout en peper en braad ze rondom bruin in het hete vet. Doe ze in een grote pan zodat ze niet op elkaar liggen. Giet de wijn erbij en laat alles ca 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg dan de tomatenblokjes en de bouillon toe, doe een deksel op de pan en laat de schenkels afgedekt in 1 uur zachtjes gaar worden. Haal het deksel van de pan, houd het vuur laag en laat alles nog eens 45 minuten tot 1 uur zachtjes pruttelen. Voeg eventueel een klein scheutje heet water toe.
Serveer de ossobuco met een schepje van een mengsel van gehakte peterselie, knoflook en citroenrasp. Lekker met risotto milanese.

Bereidingstijd ca 2 uur.

Bevat per persoon 475 calorieen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van verantwoord
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top