1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Twentse sausijsjes

Twentse sausijsjes

Door: wittewieven

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 30-01-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui,
1 teentje knoflook,
1 rode paprika,
150 gr sperciebonen,
1 vastkokende aardappel,
1 eetl. olijfolie,
40 gr spekjes,
300 gr verse worst/sausijcjes,
1 eetl. paprikapoeder,
1 eetl tomatenpuree,
200 ml. vleesbouillon



Stoofpotje met sperciebonen, saucijsjes en aardappel.bron:Het dagelijks kookboek. Uitgeverij boekhandel Broekhuis

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui en knoflook pellen en snipperen.
Paprika in stukjes en de aardappel schillen en in blokjes snijden.
Olie verhitten, spekjes bakken.
Uitje en knoflook fruiten.
Worst openknippen en het vlees eruit halen. Bak deze rondom bruin. Paprikapoeder en tomatenpuree erdoor gedurende 1 minuut, daarna de boontjes, paprika, aardappel en de bouillon erbij. Smoor het geheel in 20 min. gaar.

Lekker met een tomatensalade



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wittewieven
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top