Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. babi ketjap

babi ketjap

Door: baerbel

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 30-01-2002

Ingrediënten


500 gr. magere speklappen
3 grote uien
knoflook
1 of 2 zakjes boemboe babi ketjap (niet van conimex)



Dit gerecht is zeer de moeite waard, gewoon proberen!!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de speklapjes in kleine stukjes. De uien snij je ook maar dat hoeft niet al te klein. Ze smoren toch mee.

Bereidingswijze

Doe lekker boter/olijfolie in de pan zodat het lekker kan braden. Bak het vlees lekker om en om. Doe de gesneden uien erbij. Dan is het tijd voor de boemboe (ik doe altijd twee zakjes, je kan ook 1 zakje gebruiken. Ik hou ervan als het lekker zoet is) Als je dit lekker door elkaar gehuselt hebt doe er doe je er lauw water bij. Het vlees moet een beetje onder water staan. Ik laat het zeker een paar uur sudderen. Als het vlees bijna uitelkaar valt is het klaar.

Serveertip

Je eet dit met rijst, mijn voorkeur gaat uit naar witte rijst, groente (gado gado), kroepoek. Je kan er uiteraard nog veel meer bij serveren.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van baerbel
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top