Thaise Vissoep Met Lengfilet

  • Thais, Soep
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 30-01-2002

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 bolletjes gember 100 gr shii-take 1 citroen 1 kleine sinaasappel 1 1/2 rode peper 1 ui 4 teentjes knoflook 1 pot visfond (380 ml) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 theelepel oestersaus (Chinese Emperor) wat verse koriander 4 bosuitjes 4 stukken lengfilet (a ? 120 gr) zout, peper 200 gr snelkookrijst 2 dl klappermelk (blikje a 165 ml, Nutco) (1 eetlepel olie om in te vetten) een ovenschaal (? 20 x 30 cm) keukenpapier, aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snijd de gember in plakjes. Veeg de shii-take met keukenpapier schoon, snijd de stelen eraf en snijd de hoedjes in reepjes. Boen de citroen en de sinaasappel onder koud water goed schoon en schil ze (met een dunschiller) heel dun. Was 1/2 rode peper en snijd hem met de pitjes in stukjes. Pel de ui en snipper hem grog. Kneus 2 teentjes knoflook in de schil (met de bolle kant van een eetlepel). Houd 1 dl visfond achter. Breng de rest van de visfond, de gevogeltefond, de gember, de shii-takesteeltjes, de citroen- en sinaasappelschil, de stukjes peper, de ui, de knoflook en de oestersaus in een soeppan aan de kook en houd het ? 15 minuten afgedekt zachtjes tegen de kook aan. Verwarm intussen de oven voor op 175?C of gasovenstand 3. Neem de korianderblaadjes van de stelen, hak de stelen grof en snijd de blaadjes fijn. Vet de ovenschaal in. Was de rode peper, maak hem schoon, verwijder de zaadjes en snijd hem heel fijn. Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Leg de vis in de schaal en bestrooi die met zout, peper, de knoflook, de koriander en de helft van de rode peper en bosui. Schenk er de achtergehouden visfond bij en dek af met aluminiumfolie. Laat de vis in het midden van de oven in ? 20 minuten gaar worden. Voeg de korianderstelen aan de bouillon toe, laat ze ? 5 minuten meetrekken en schenk de bouillon dan boven een pan door een zeef. Voeg de klappermelk toe en breng de bouillon net tegen de kook aan (niet laten koken!). Kook intussen de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Roer de shii-takereepjes, de rest van de bosuitjes en de rest van de peper door de bouillon. Leg elke visfilet in een diep bord en schenk de bouillon erover. Serveer met kommetjes rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten