mosselen met gemberconfit en wasabi

  • Fusion, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-01-2002

Een heerlijk Japanse variatie met mosselen

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
? 100 g verse gember (zakje ` 150 g)
? 2 zakjes verse koriander (` 15 g)
? 1 serehstengel
? 6 limoenen
? 1 blikje kokosmelk (klappermelk, 400 ml)
? 1 theelepel laos
? 75 g suiker
? 1/2 dl 2 eetlepels Thaise vissaus
? mespunt trassi (gedroogde garnalenpasta)
? 1 teentje knoflook
? 1 sjalotje
? 1 theelepel wasabipasta (tube)
? 32 jumbomosselen (zak ` 2 kilo)
? grof zeezout

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
? keukenmachine

Voorbereiding

Gember schillen en helft grof snijden, rest fijnsnijden. Korianderblaadjes van steeltjes nemen. Sereh in stukken snijden. Limoenen uitpersen. In pan kokosmelk, grof gesneden gember, korianderstelen, sereh, laos, 25 g suiker, 1/2 dl limoensap, 1/2 dl vissaus en trassi aan de kook brengen. Op middelhoog vuur in ca. 25 minuten tot ca. eenderde laten inkoken tot lichtgebonden curry. Intussen in pannetje gember met rest van suiker en 3 dl water aan de kook brengen en in ca. 15 minuten inkoken tot stroperig mengsel. Knoflook pellen en fijnhakken. Sjalot schoonmaken en fijnhakken.

Bereidingswijze

Currymengsel zeven en met korianderblaadjes (32 blaadjes achterhouden voor garnering) in keukenmachine of met staafmixer pureren. Op smaak brengen met wasabipasta. Op heel laag vuur warmhouden. Mosselen onder koud water wassen. In afgedekte pan mosselen, rest van vissaus, knoflook en sjalot ca. 1 minuut verhitten. Rest van limoensap toevoegen en mosselen koken tot alle schelpen geopend zijn, af en toe omschudden. Ongeopende schelpen weggooien. Mosselen uit schelp nemen en door groene curry scheppen, even meewarmen (niet laten koken!).

Serveertip

Finishing touch
Vier diepe borden royaal bestrooien met zeezout en schelpen, alle in dezelfde richting, erop rangschikken. Gemberconfit in schelpen scheppen. Mosselen met klein schepje saus erin leggen. Mosselen bedekken met blaadje koriander.
Bevat per eenpersoonsportie:
energie 215 kCal - eiwit 7 g
vet 7 g - koolhydraten 32 g

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten