Koninginnedag: Oranjeboter

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-01-2002

recept overgenomen van Life and Cooking

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sinaasappels
1 citroen
1 pakje zachte boter (250 gram)
mespuntje zout
mixer

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.
Pers beide sinaasappels en de citroen uit.
Kook het sap met de sinaasappelrasp in een pannetje in tot 1/3 van het sap is overgebleven.
Zeef het sap en laat het helemaal afkoelen.
Klop met een mixer de boter met het zout en het sap luchtig.
Verdeel het over een velletje plastic folie en maak er een rolletje van.
Leg het in de koelkast tot gebruik

Serveertip

Lekker bij gegrilde steak.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten