1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Joegoslavische keuken
  5. cevapcici

cevapcici

Door: simit

  • Joegoslavisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-01-2002

Ingrediënten 4 personen


Halfom gehakt (grof gemalen) Kan ook lam/rundgehakt nemen.

vegeta, knoflook, ui, zwarte peper(gemalen)
beetje paneermeel (niet veel)


Verder heb je nodig


Grillpnan, eventueel gewone koekepan,
contactgrill, maar lekkerste op de barbecue

Maar met de Hollandse buien is dat vrij lastig, dus bak is ze meestal binnen.


Joegoslavische gehaktworstjes

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Knoflook fijn snijden, uitje zeer fijn snijden, liever nog in een soort reepjes, zeer fijn.

Bereidingswijze

De gehakt in een kom doen. Knoflook, beetje vegeta,( net zoveel als dat je normale Knorr zou toevoegen) zwarte peper.Heel klein beetje olijfolie. Alles goed mengen. Dan een beetje fijne paneermeel erdoor om de massa wat steviger te krijgen.

Dan kun je het gehakt in een spuitzak doen waar de mond vanaf is en de worstjes afbreken op gewenste lengte. Ikzelf rol de worstjes gewoon tussen mijn handen.

Leg alle worstjes op een bord en bak/grill ze evrvolgens. In een grillpan iets ingevet met olie, anders blijven de worstjes snel plakken.
Worstjes omdraaien totdat alle kanten mooi bruin zijn.

Serveertip

Leg de worstjes op een schaal en strooi daar de zeer fijngesneden uisnippers overheen.

Ook weer lekker met een salade van tomaten, uiringen, komkommer en Turkse kaas (peynir)
en gebakken aardappelschijfjes, rostirondjes of stokbrood.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van simit
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top