Notenpate op witlofsalade met sjalottencompote

  • Engels, Tussengerecht
  • 10-20 min.

Een snel te bereiden voor- of tussengerecht voor 6 personen, passend bij 'een typisch Engels kerstdiner' (zie mijn artikel).

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
5 el blanke rozijnen

500 gr sjalotjes

50 gr boter

1 el suiker

1,5 dl kippenbouillon

1 laurierblad

250 gr witlof

1 el frambozenazijn

2 el olijfolie

versgemalen peper

6 plakjes (a 75 gram per stuk) notenpate

Versieren:

noten

sterfruit
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Wel de rozijnen in lauw water. Pel de sjalotjes en snij ze in vieren. Smelt de boter met de suiker, giet de kippenbouillon erbij en voeg het laurierblad toe. Kook hierin de sjalotjes, onafgedekt, zachtjes 10 minuten. Giet de rozijnen af, meng ze erdoor en verwarm totdat het meeste vocht verdampt is. Laat de compote afkoelen. Snij de witlofstruikjes in smalle reepjes. Meng er de frambozenazijn, olie en versgemalen peper door. Verdeel de witlofsalade over de borden. Leg er een plakje pate op, schep de sjalottencompote ernaast en strooi er wat noten over en versier met in plakjes gesneden sterfruit.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

diner-idee avatar
diner-idee

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten