Mie met kip en garnalen

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gr.eiermie.100 gr. noorse garnalen.100 gr.kipfilet.1 plakje verse gember.1 lente-ui.60 gr. bamboescheut(blik)1/2 eiwit.50 gr. winterwortel.5 gedroogde Chinese paddestoelen.pale medium dry sherry.sojasaus.3 dl. kippenbouillon.maizena.suiker.olie.zout en peper.bindpapje(1 eetl. maizena 2eetlepels water)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok,koekenpan,kookpan.

Voorbereiding

Was,en week de paddestoelen 30 min. in warm water.Snijd de kipfilet in reepjes.Meng 1/2 losgeklopt eiwit,1 eetlepel sherry,1 theelepel maizena en een snufje zout.Leg de kipfilet hier 10 min. in.Kook de mie volgens de gebruiksaanwijzing.Giet af en voeg 1 eetlepel olie toe.Was de bamboescheuten en snijd ze samen met de wortel,lente-ui en gember in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit in een koekenpan met antikleeflaag 6 eetlepels olie. Verdeel de mie in tweeen en verdeel 1 portie over de bodem van de pan.Bak tot de onderkant bruin is,draai om en bak ook de andere kant goudbruin.Bak zo ook de tweede portie.Houd de "koeken"warm.Verwijder de stelen en snijd de paddestoelen in reepjes.Verhit de wok op hoog vuur,verhit hierin 6 eetlepels olie.
Schroei de kipfilet dicht tot ze verkleurt en schep eruit.Spoel de wok schoon en verhit op hoog vuur opnieuw,verhit 2 eetlepels olie.Roerbak gember en lente-ui tot het geurt.Voeg wortel,bamboescheut,paddestoelen,3 dl.bouillon en 3 eetlepels sojasaus toe.Breng aan de kook en voeg kip en garnalen toe.Roer er zoveel van het bindpapje door tot de saus licht bindt.Schep op de mie en serveer.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wousitaje avatar
wousitaje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten