bolo pretu

  • Antiliaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2002

speciaal voor bruiloften, communiefeesten en speciale gebeurtenissen (zwarte vruchtentaart

Deel dit recept

Ingrediënten
250 gr gedroogde pruimen
250 gr dadels
250 gr rozijnen
250 gr krenten
250 gr vijgen
250 gr gemalen cashewnoten
250 gr gepelde en gemalen amandelen
250 gr geconfijte papaya's
250 gr geconfijte limoenschillen
500 gr sucade
8 stuks bittere, gepelde en gemalen amandelen
2 dl cognac
4 dl creme de Cacao
4 dl cherry cordial
1/2 eetlepel gemalen kruidnagel
1/2 eetlepel gemalen kaneelpoeder
1/2 eetlepel nootmuskaat
1/2 theelepel piment
1/2 theelepel cardamonpoeder
500 gr boter
500 gr suiker
20 eieren
500 gr bloem
1/2 eetlepel bakpoeder
3 eetlepel vanille-essence
3 eetlepel amandel-essence
3 eetlepel rozen-essence
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maal de vruchten of snijd ze fijn
Voeg dan de dranken, de specerijen en de essences erbij, goed roeren, afdekken en een week of drie laten staan.
Op de dag van het bakken, boter en suiker tot een luchtige massa roeren, eieren kloppen en toevoegen.
Dit mengsel door het vruchtenmengsel roeren en goed mengen.
Vervolgens bloem en bakpoeder zeven en bij het vruchtenmengsel voegen. Heel goed roeren.
In een goed beboterde, ondiepe bakvorm overscheppen.
Na de baktijd de bolo pretu rustig laten afkoelen en koel wegzetten.
Liefst twee dagen. Dan smaakt het lekkerder!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

xmelix avatar
xmelix 03-08-2010

Hellup kan geen sukade Creme de cacao of piment vinden. Waar vind ik die?

yvon69 avatar
yvon69 08-09-2005

moet er echt 20 eieren erin? Is niet teveel?

chantalernestina avatar
chantalernestina 12-09-2002

heerlijke taart

raghoenandan avatar
raghoenandan 13-02-2002

Hallo, Eindelijk een compleet recept van bolo pretu. Dank je wel. Kan je me vertellen hoe lang hij in de oven moet en op welke tempratuur. Groeten, Shirley

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten