Ei-tomatensoep

  • Chinees, Soep
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 liter kippenbouillon.225 gram verse tomaten.1/2 lente-ui of stukje prei.2 eieren.sesamolie.sojasaus.zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan.

Voorbereiding

Dompel de tomaten een paar seconden in kokend water.Pel de tomaten met een scherp mesje.Snijd de tomaten in 8 plakjes en verwijder de zaadjes.
Klop de eieren los en hak de lente-ui fijn.
Breng de bouillon aan de kook,voeg 1 eetlepel sojasaus en 1 theelepel zout toe.Doe de tomaten erbij.Giet de eieren in een dun straaltje bij de bouillon,Wacht 2 tellen en roer het ei dan in vlokken met een vork.
Voeg de lente-ui en 1 theelepel sesamolie toe en serveer.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wousitaje avatar
wousitaje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten