Gevulde omeletjes

  • Chinees, Bijgerecht
  • 30-60 min.

Deel dit recept

Ingrediënten
3 eieren.100 gr.gehakt half om half.1/2 lente-ui of stukje prei.1 plakje verse gember.olie.pale medium dry sherry.1 1/2 dl.kippenbouillon.sojasaus.sesamolie.maizena.suiker.zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan.

Voorbereiding

Hak lente-ui en gember fijn.Vermeng dit samen met 1 eetlepel sojasaus,1/2 eetlepel sesamolie,1 theelepel maizena en een snufje zout door het gehakt.Laat 10 minuten staan.Klop de eieren los.Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan,giet er 1 1/2 eetlepel ei in en bak een omeletje.Haal eruit en zet apart.
Maak zo ook de rest van de omeletjes.

Bereidingswijze

Maak een sausje van 1 eetlepel sherry,1 1/2 dl. bouillon,1 eetlepel sojasaus,1/4 theelepel zout en 1 theelepel suiker.
Leg 1 eetlepel gehaktvulling op elk omeletje en vouw dicht.Maak alle gevulde omeletjes.
Leg de omeletjes in de pan en giet het sausje erop.Doe de deksel op de pan en bak op laag vuur 5 minuten.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wousitaje avatar
wousitaje

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten