1. Home
  2. Recepten
  3. Chinese keuken
  4. Congee/chook

Congee/chook

  • Chinees, Ontbijt
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2002

Ingrediënten


115 gr. langkorrelrijst100 gr. paprijst2 1/2 l. kippenbouillon
2 eetl. geconserveerde kool1 plakje gemberwortel, fijngehaktde
schil van 1 mandarijn, gewassen, in water geweekt en heel fijngehakt
wat zoutVoor de vulling/garnering:gehakte lente-uigehakte, verse korianderfijngehakte, geconserveerde gemberbolletjes
in stukjes gesneden meloen



Ook in China eet men drie maaltijden per dag. Alleen komt er daar bij elke maaltijd rijst op tafel, op enkele uitzonderingen na. Als ontbijt eet met er congee of chook. Een soort watergruwel, maar dan van water of bouillon met rijst en vulling, in vele variaties.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bouillon, rijst, geconserveerde kool, gemberwortel en mandarijn
schil in een grote soeppan en laat het aan de kook komen.Zet het
vuur heel laag en laat het 1 tot 1 1/2 uur trekken of tot de rijst uit
elkaar valt.

Bereidingswijze

Roer af en toe in de soep om te voorkomen dat het aan de bodem vastplakt,
en schenk er indien nodig wat water bij.Als het klaar is moet de
soep dik en romig zijn.Voeg zout naar smaak toe en schep het in
individuele kommen met wat van de voorgestelde garnering naar smaak.

Serveertip

Variaties:Voeg er vlak voor het serveren stukjes gekookte
kip, varkensvlees, ham of rundvlees aan toe.Of dungesneden paddenstoelen, die eerst gemarineerd zijn of gedroogde garnalen.Je kunt
zoveel variaties maken dat je een jaar lang elke morgen iets anders in
je chook eet!Eet smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chin-chin
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top