Congee of, in kanton, chook genoemd.

  • Chinees, Ontbijt
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-01-2002

Een rijstontbijt. Het woord congee komt van het Indiase woord "kanji", wat verwijst naar het water waarin de rijst wordt gekookt. Congee kan zoet zijn of hartig; gekruid met van alles van kip tot paddestoelen. Vaak is het vlees gemarineerd voor het aan de rijst-gruwel wordt toegevoegd.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de rijstepap:

  • wat kalkoenbotten
  • 110 gr. rijst,
    ongekookt, gewassen
  • 1 1/4 l. water
  • 1 theel. zeezout
  • 75 gr.
    rauwe pinda's

    Voor vulling:

  • wat fijngesneden ijsbergsla
  • Chung choi (geconserveerde, gezouten kool, toko)

    Voor
    de garnering:

  • fijngehakte Chinese peterselie
  • gehakte
    lenteui
  • oestersaus
  • sesamolie
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    Doe de kalkoenbotten, water en rijst in een pan en laat het op laag
    vuur langzaam trekken, in ca 4 uur.
    Als het bijna gaar is kan de
    vulling verdeeld worden over de kommen.

    Bereidingswijze

    Als de chook gaar is, roer je het nog een keer goed om en schep je
    het over de vulling in de kommen.
    De garnering zet je op tafel, zodat
    ieder in zijn kom kan doen wat hij lekker vindt.

    Serveertip

    Andere ingredienten die lekker zijn bij deze chook; Chinese ingemaakte
    groenten, plakjes gezouten eenden-ei.
    Eet smakelijk!

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Er zijn nog geen reacties

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten