ROSBIEF MET APPELKORST EN CRANBERRYSAUS

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-01-2002




Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr cranberry?s

1 ? dl sinaasappelsap

1 dl rode wijn

100 gr boter

2 eetl suiker

600 gr rosbief

1 rode appel

2 sneetjes witbrood

2 eetl honing

1 eetl tijm

zout en peper

aluminiumfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Laat de cranberry?s samen met het sinaasappelsap, de rode wijn, 40 gr van de boter en de suiker in een steelpan aan de kook komen. Laat de saus ? 20 minuten zachtjes koken.
Verwarm de oven voor op 160 ?C. Haal het vlees uit de koeling en dep het droog.
Verhit de rest van de boter. Bak de rosbief bruin aan. Schil de appel zo klein mogelijk. Snijd de rest van de appel in kleine stukjes en roer die door de cranberrysaus. Ontkorst het brood en verkruimel het. Meng de appelschillen met het broodkruim, de honing en de tijm. Neem het vlees uit de pan en leg het in een vuurvaste schaal. Verdeel het appelmengsel hierover. Bak de rosbief in ? 30 minuten rose in de oven. Bedek het vlees halverwege met aluminiumfolie als het te bruin wordt. Neem de rosbief uit de oven, bestrooi deze met zout en peper en laat minstens 10 minuten onder folie rusten. Zet 4 borden in de nog warme oven om ze voor te warmen. Verwarm de cranberrysaus op laag vuur. Snijd het vlees in dunne plakken en serveer de saus erbij.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten