1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Appelbeignets met kaneel

Appelbeignets met kaneel

Door: vifke

  • Belgisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 25-01-2002

Ingrediënten


6 appelen - 2 eieren - 2 eetlepels poedersuiker 250 g bloem - 2 eetlepels olie - 10 cl melk - kaneel - 100 g griessuiker



Goedkoop, gemakkelijk, klaar in 20 min, 4 personen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appelen en snijd ze in dikke schijven van 1 cm. Verwijder het klokhuis. Klop in een mengkom de melk met de eierdooiers, de gezeefde bloem, de olie en wat kaneel. Klop het eiwit tot sneeuw met de poedersuiker en meng dit door het deeg. Laat twee uren rusten. Verhit zuivere frituurolie op 170? C. Dompel de appelschijfjes in het beignetdeeg en dan in de frituurolie. Laat ze ongeveer 5 minuten zwellen en goudbruin kleuren. Warm of lauw opdienen bestrooid met suiker.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top