1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Kalkoen
  5. kalkoen met hazelnoot en knoflook

kalkoen met hazelnoot en knoflook

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 24-01-2002

Ingrediënten 8 personen


1 kalkoen van ongeveer 3 kilo,
300 gr hazelnoten,
6 tenen knoflook,
stevige bos peterselie,
100 gr boter of margarine,
zout, peper.


Verder heb je nodig


Grote ovenschaal, keukenmachine of hamer-en-plastic-zak, pan, prikkers of keukengaren, oventhermometer.


Een bijzonder ovengerecht dankzij de ongewone combinatie van ingredienten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Noten fijnhakken in keukenmachine of zak, peterselie fijnsnijden, knoflook pellen en versnipperen of persen. boter smelten in pan, andere ingredienten toevoegen.
aan de borstzijde van de kalkoen voorzichtig het vel losmaken, zodat een grote 'zak' ontstaat.

Bereidingswijze

De ontstane ruimte opvullen met het botermengsel, dichtmaken met prikkers of keukengaren. afhankelijk van de grootte de kalkoen enkele uren in warme oven laten bakken (reken 20 minuten per 500 gram). regelmatig overgieten met de vrijgekomen vleessappen.

Serveertip

Aardappelgerecht, groene groenten. geen al te nadrukkelijke smaken, omdat de kalkoen al erg nadrukkelijk aanwezig is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van johannawilma
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top