Salade van veldsla met champignons

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2002

.Een eenvoudig voorgerechtje.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
150 gram veldsla of andere slasoort.
10 kersttomaatjes.
1 kleine ui.
1 1/2 eetlepel kruidenazijn.
1 theelepel mosterd.
3 eetlepels (noten) olie.
4 takjes fijngeknipte peterselie.
peper en zout.
1 bakje kastanjechampignons.
1eetlepel boter.
1 teentje uitgeperste knoflook.
beetje citroensap.
2 eetlepels fijngehakte cashewnoten.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verdeel de sla over 2 bordjes.
Snijd de tomaatjes doormidden.
Pel de ui en snij hem fijn.
Roer in een kom een sausje van de azijn, de mosterd, de olie, peterselie, ui en peper.

Bereidingswijze

Leg de halve tommatjes op de sla.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Verhit de boter in een pan.
Gooi de knoflook in de boter doe de champignons erbij en deze ongeveer 3 minuten mooi bruin van kleur.
Strooi er een beetje zout en peper over en besprenkel de gebakken champignons met wat citroensap.
Verdeel de champignons over de sla.
Sprenkel de dressing over de salade.
Strooi er tenslotte de gehakte noten over.

Serveertip

Lekker met bruin brood.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten