1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. gamba's uit de oven.

gamba's uit de oven.

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 24-01-2002

Ingrediënten 4 personen


24 gamba's (rauw of uit diepvries.)
5 tenen uitgeperste tenen knoflook.
4 eetlepels olijfolie.
4 eetlepels sherry.
oregano, selderij, zout,
versgemalen peper en wat paprikapoeder.
slabladeren.


Verder heb je nodig


Oven


Een voorgerecht waarin veel knoflook zit verwerkt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geef de gamba's de tijd om te ontdooien dus in de ijskast anders worden ze taai.
Breng de oven op een matige temperatuur, een graad of 130.

Bereidingswijze

Leg intussen de gamba's in een ovenschaal en mix ze goed met de olijfolie, waarin vers gemalen peper, zout, de uitgeperste knoflook, oregano, selderij en wat sherry zit.
Plaats de schaal in het midden van de oven en kijk na een minuut of tien of beginnen te garen en schep ze allen nog eens goed om in olie.Dan nog een paar minuten en ze zijn goed.
Leg op de 4 borden wat sla bladeren en verdeel de gamba's er over.
Druppel op elke gamba nog war van de olie en strooi er wat paprika poeder over.

Serveertip

Lekker met stokbrood.

Tip: Met gekookte basmatirijst en in olie roergebakken groentes uit de wok is het een complete maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salvoor


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van salvoor
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top